Monumentaal Amersfoort ligt aan je voeten

Lightpenthouses: goed voorzien

Hoefkwartier is een woonwijk in ontwikkeling, voor mensen die op zoek zijn naar bedrijvigheid, afwisseling en de sfeer van de moderne stad. Voor de belangrijkste voorzieningen kun je nu nog terecht in de naastgelegen wijken Schothorst en Zielhorst. Hier vind je scholen, winkels, restaurants, zorgcentra en sportfaciliteiten. Vanaf station Schothorst of met de fiets ben je ook zo in het centrum van Amersfoort. Voor een dagje shoppen of een ontspannen avondje uit.

Zorg

In de omgeving van Hoefkwartier vind je fysiotherapeuten, verloskundigen, huisartsen- en tandartsenpraktijken en een apotheek. In de omgeving zitten verder ook andere gespecialiseerde zorgaanbieders. Het Meander Medisch Centrum, het ziekenhuis van Amersfoort, bevindt zich aan de westkant van de stad.

image alt

Winkelen en uitgaan

Rondom Hoefkwartier zijn diverse faciliteiten, zoals een supermarkt, bakkerij, een Italiaanse broodjeszaak en een brasserie. In de toekomst krijgt Hoefkwartier ook zijn eigen voorzieningen, zoals winkels en boetiekjes, drogisterijen en horeca. Op de begane grond van De Lichtpen komt een verrassend horecaconcept. Dit wordt dé plek voor een lekkere lunch of een gezellige borrel op vrijdagmiddag. Het centrum van Amersfoort ligt op fietsafstand, dus daar ben je zo. Om bijvoorbeeld op zaterdag lekker door de stad te wandelen, te winkelen of een terrasje te pakken. Hier ga je ook naar toe voor een avondje theater of bioscoop.

image alt

Sporten

Als je wilt sporten in teamverband vind je Amersfoort vast wel een vereniging voor jouw favoriete sport. Van acrobatiek tot zwemmen. In de omgeving van Hoefkwartier ben je van harte welkom bij voetbal-, handbal-, tennis-, volleybal- en basketbalverenigingen. In de directe omgeving zijn ook diverse sportscholen gevestigd.

image alt

Recreatie

In het Waterwingebied, grenzend aan Hoefkwartier, kun je heerlijk ontspannen. Lekker wandelen, lopen of fietsen, even genieten van de natuur. In de directe omgeving van Amersfoort heb je ook voldoende mogelijkheden om te ontspannen. In minder dan een half uur rijden, ben je bij de Soesterduinen, de Veluwe of sta je aan de Randmeren.

Iets vragen? Neem contact op
Benieuwd naar het aanbod? Bekijk de Lightpenthouses