De nieuwe stadswijk van Amersfoort

In aanbouw

Comfortabel wonen in De Lichtpen

In Stadswijk Hoefkwartier in Amersfoort bouwt BPD appartementencomplex De Lichtpen. Dit complex bestaat uit twee gebouwen, met 98 appartementen van 54 tot 184 m2. De hoogbouw van De Lichtpen telt 12 bouwlagen en de laagbouw krijgt vijf bouwlagen. De meeste appartementen beschikken over twee slaapkamers. Vanaf je balkon kijk je uit op het naastgelegen Waterwingebied. Zo heb je de natuur binnen handbereik. 

Een duurzaam appartement met buitenruimte

Vrijwel alle appartementen in De Lichtpen hebben een mooi balkon of een klein tuintje. Een lekker plekje om even rustig te zitten met een kopje koffie of een drankje. In de kelder heb je een eigen berging. Daarnaast is er een aparte fietsenstalling. Je auto parkeer je in de ondergrondse parkeergarage. Het dak van de parkeergarage wordt een aantrekkelijk plek met veel groen. Alle appartementen in De Lichtpen zijn gasloos, aangesloten op stadsverwarming en beschikken over energielabel A++. Op de daken van beide complexen liggen zonnepanelen. Je appartement voldoet dus aan hoge eisen als het gaat om duurzaamheid. 

image alt

Vanaf het station loop je naar het terras voor je deur

Op de begane grond van De Lichtpen komt een verrassend horecaconcept. Dit wordt de plek voor een lekkere lunch of een gezellige borrel op vrijdagmiddag. Je hoeft dus niet ver te lopen voor wat gezelligheid.

En werk je in de Randstad? Ook dan woon je hier ideaal. Station Amersfoort Schothorst ligt op loopafstand en heeft een rechtstreekse treinverbinding naar onder andere Amsterdam Zuid en Utrecht. Na een week werken pak je de intercity naar huis en loop je vanaf het station naar je appartement, waar het terras naar je lonkt. Het is tijd voor een borrel om het weekend in te luiden! 

Het gemak van een appartement

Wonen in een appartement biedt veel gemak. Zo zijn alle kamers in huis gelijkvloers en zijn de onderhoudskosten lager dan bij een gewoon huis. Als eigenaar van een appartement word je namelijk lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud aan het gebouw, denk hierbij aan schilderwerk en onderhoud van gemeenschappelijke ruimtes zoals de entreehal met lift. In een appartementencomplex leg je bovendien snel en gemakkelijk contact met je buren.