De nieuwe stadswijk van Amersfoort

In aanbouw

Comfortabel wonen in De Lichtpen

In stadswijk Hoefkwartier wordt het appartementencomplex De Lichtpen gerealiseerd. Dit complex bestaat uit 2 gebouwen; waarvan de hoogbouw 12 bouwlagen en de laagbouw 5 bouwlagen telt. In het Hoefkwartier komen wonen, werken, leren en ontspannen samen. Met 94 unieke appartementen in verschillende formaten en shared facilities voegt De Lichtpen een nieuwe woonbeleving aan Amersfoort toe.

image alt

Alle appartementen zijn verkocht!

In september 2020 gingen de 37 2-kamerappartementen, 53 3-kamer appartementen en 4 4-kamer appartementen in de verkoop. De laatste woning werd in januari 2022 verkocht. Momenteel is de bouw volop gaande en naar verwachting worden de appartementen in 2024 opgeleverd.

image alt

De architect en de aannemer

De prachtige appartementen in De Lichtpen zijn ontworpen door ZEEP architects and urban designers uit Amersfoort. De creatieve architecten en bouwkundig modelleurs van ZEEP staan bekend om hun eigentijdse en duurzame kijk op wonen. Zo komt dit ook terug in het ontwerp van De Lichtpen. In nauwe samenwerking met ZEEP, werkt aannemer Heilijgers Vastgoed momenteel aan de realisatie van het appartementencomplex. Ook Heijligers vind haar thuis in Amersfoort en heeft een focus op duurzaamheid en verbondenheid. De samenwerking tussen deze architect en aannemer resulteert in comfortabele én duurzame appartementen.

image alt

Met het oog op de toekomst

Ook met het oog op de toekomst is De Lichtpen een fijne plek om te wonen. Alle appartementen zijn gelijkvloers en worden aangesloten op het duurzame warmtenet van Warmtebedrijf Amersfoort. Daarnaast zijn de appartementen gasloos en beschikken ze over energielabel A++. Op de daken van beide gebouwen worden zonnepanelen geplaatst. De Lichtpen voldoet daarmee aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid.

image alt

Gezelligheid en natuur op steenworp afstand

De Lichtpen is gelegen op een steenworp afstand van station Schothorst en op 10 minuten fietsen van de Amersfoortse binnenstad. Maar, dit is niet het enige wat zorgt voor een prettig woonklimaat. Ook de natuur is binnen handbereik. Vanaf de balkons wordt uitgekeken op het naastgelegen Waterwingebied. Vrijwel alle appartementen van De Lichtpen hebben een mooi balkon of een tuin. Ook de ondergrondse parkeergarage wordt optimaal benut; hier bovenop wordt een daktuin gerealiseerd. Kortom, voldoende levendigheid én voldoende groen!

Iets vragen? Neem contact op
Wat is de planning? Planning Hoefkwartier