Voorzieningen Hoefkwartier Amersfoort

Met Schothorst om de hoek, heb je alle voorzieningen in de buurt. Van scholen tot winkels, parken, een zorgcentrum, horeca en sportclubs. En voor een avondje uit ben je in 7 minuten fietsen in het centrum van Amersfoort. 

image alt

Winkels en uitgaan

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver weg. Op loopafstand van stadswijk Hoefkwartier vind je een supermarkt. ’s Avonds uit eten? Dan ben je op de fiets zo in het centrum van Amersfoort, met al zijn uitgaansmogelijkheden. Maar ook rondom Hoefkwartier zijn genoeg faciliteiten zoals een bakkerij, een Italiaanse broodjeszaak, een Rotiwinkel en een brasserie. In toekomst komen er in Hoefkwartier zelf ook voorzieningen zoals kleine winkels, boetiekjes, drogisterijen en leuke horecabedrijven. Wil je hier meer over weten kijk dan op de website van de Gemeente Amersfoort.

Meer weten over faciliteiten De Hoef
image alt

Sport en spel

Voetbal, tennis, yoga of fitness. Het is maar een greep uit de sportmogelijkheden die je in de omgeving vindt. Sportievelingen komen hier echt aan hun trekken. Houd je van zwemmen? Op 7 minuten fietsen vind je het sportcomplex Amarena waar je baantjes kunt zwemmen. Ook hockey behoort tot de mogelijkheden. HC Eemvallei bevindt zich op 10 minuten fietsen vanaf stadswijk Hoefkwartier. En voor wie van dansen houdt, op loopafstand van Hoefkwartier vind je een dansschool voor Ballroom & Latin dansen, Salsa en LaBlast. In de toekomst krijgt Hoefkwartier zelf ook sportfaciliteiten. 

image alt

Natuur en recreatie

Vlakbij Hoefkwartier vind je Park Schothorst waar je heerlijk kunt wandelen. Of spring op je fiets naar het Hoevelakense Bos of naar de Soesterduinen. Op een warme zomerdag zoek je verkoeling aan het Henschotermeer of bij het Bosbad. Wie graag op het water actief is, kan een bootje huren en over De Eem naar het Gooimeer varen. En voor wie even een rondje wil hardlopen, is het Waterwingebied een uitstekende plek. Of bezoek één van de drie bioscopen of diverse musea in het centrum van Amersfoort. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

image alt

Zorgvoorzieningen

In de buurt van stadswijk Hoefkwartier vind je fysiotherapeuten, verloskundigen en de apotheek. Ook zijn er diverse huisartsen- en tandartsenpraktijken in de omgeving. En in 12 minuten fietsen ben je in het Meander Medisch Centrum. Maar met de auto ben je sneller, dan ben je in 10 minuten rijden bij het ziekenhuis van Amersfoort. 

Wanneer gaan de woningen in verkoop? Planning bekijken
Wat voor woningen komen er in Hoefkwartier? Bekijk het woningaanbod